Σημαντική Nίκη ΣΥΔΑΠΠΤ: Επαναπρόσληψη Απολυμένης Συναδέλφου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

 Παράδειγμα προς μίμηση  για όλους όσους αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους στους χώρους εργασίας είναι ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα με τους αγώνες και τις καθημερινές νίκες που πετυχαίνει απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Σε έναν κλάδο όπου οι εργολάβοι ξεφύτρωσαν και πολλαπλασιάστηκαν σαν τα μανιτάρια μετά τη βροχή με σκοπό την διάβρωση των δικαιωμάτων και την εμβάθυνση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, η οργάνωση των τελευταίων ήταν μονόδρομος. Ένας μονόδρομος βέβαια που οδηγεί καθημερινά σε μικρές και ουσιαστικές νίκες. Διαβάστε το περιεχόμενο της τελευταίας νίκης που πέτυχαν και αφορά την απόλυση μιας εγκυμονούσας συναδέλφισσάς  τους.

Συναδέλφισσες, -οι,

Σε επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας, εργαζόμενης στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Εθνικής Τράπεζας (ΔΙ..Δ.Α..Λ.Τ. – collection)  προχώρησε η εταιρεία Mellon. Η εταιρεία αρχικά δεν ανανέωσε τη σύμβασή της με τη δικαιολογία ότι η εργαζόμενη ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης και επομένως δεν θα μπορούσε «να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της». Χωρίς ίχνος ευαισθησίας απέναντι στη συνάδελφο αλλά και χωρίς αίσθημα ευθύνης απέναντι στη κοινωνία θεώρησαν δικαίωμά τους να δώσουν τέλος στη εργασιακή της σχέση.

Το Σωματείο μας προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας με αίτημα για σύγκλιση συνάντηση επίλυσης εργατικής διαφοράς. Ουσιαστική στήριξη στο αίτημά μας για επαναπρόσληψη είχαμε από τους εκπροσώπους του Συνηγόρου του Πολίτης και της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλου (ΓΓΙΦ) που είχαμε καλέσει και παραβρέθηκαν στη συνάντηση. Από την Γ.Γ.Ι.Φ. συντάχθηκε και στάλθηκε στην Εθνική Τράπεζα η επιστολή που σας επισυνάπτουμε. Στη συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας τονίστηκε ιδιαίτερα το απαράδεκτο γεγονός να υπάρχουν τουλάχιστον 10 ανανεώσεις συμβάσεων για την ίδια εργαζόμενη και στο ίδιο τμήμα γεγονός που καταμαρτυρεί ότι δεν πρόκειται για προσωρινή κάλυψη έκτακτων αναγκών.

Ο δικηγόρος της Εθνικής Τράπεζας έριξε για άλλη μία φορά το βάρος της ευθύνης για τη μη ανανέωση της σύμβασης στην εταιρεία. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δυστυχώς ισχυρίστηκε ψευδώς ότι η συνάδελφος δεν είχε σωστή συμπεριφορά απέναντι σε πελάτη, χωρίς όμως να δέχεται να προσκομίσει την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία .

Συνάδελφοι –ισσες,

Αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο στις πρακτικές που θέλουν τους εργαζόμενους αναλώσιμους και ανακυκλώσιμους. Αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο στις διακρίσεις εναντίον των γυναικών συναδέλφων μας σε κατάσταση εγκυμοσύνης.

Συνεχίζουμε τη διαπραγμάτευση για τη μετατροπή σε αορίστου χρόνου όλων των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζόμενων στην Εθνική Τράπεζα μέσω της εταιρείας Mellon.

Με συντονισμένη αντίδραση και συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας,  την  μόνη ασπίδα προστασίας απέναντι στην αυθαίρετη και καταχρηστική χρήση του διευθυντικού δικαιώματος,  μπορούμε να νικάμε.

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Top