Όχι στην “ουμπεροποίηση” των διανομέων

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

“Η Wolt, το αντίστοιχο της Uber στο χώρο της διανομής, ζητεί (βρήκε κιόλας) «ευέλικτους συνεργάτες διανομής», οι οποίοι καλούνται από το newspeak του σύγχρονου marketing να… «μείνουν αυθεντικοί, να γνωρίζουν καινούργιους ανθρώπους και να συμβάλουν στον εμπλουτισμό της ζωής τους με απολαυστικό φαγητό» (sic). Όπως παραδέχεται η Wolt, οι διανομείς θα χρησιμοποιούν το δικό τους μηχανάκι με αντάλλαγμα 2 «bonus» που προβλέπει η εταιρεία: «ένα χιλιομετρικό, που αποζημιώνει για τη χρήση του οχήματός τους και ένα ακόμα ανάλογα με τις διανομές που κάνουν ανά εβδομάδα» “.
Ως REWORKERS είμαστε κατά αυτών των πρακτικών που εντατικοποιούν την εκμετάλλευση και προωθούν την ευελιξία στις σχέσεις εργασίας των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να ξεζούμισμα των διανομέων.
Το πιο προκλητικό όμως, είναι ότι η ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας της Wolt, χαρακτηρίζει τους ¨συνεργαζόμενους¨ ντελιβεράδες ως ¨αφεντικά του εαυτού τους¨, επιχειρώντας έτσι, να επισκιάσει τις εντατικοποιημένες συνθήκες εργασίας που οδηγούν δεκάδες διανομείς να εργάζονται ασταμάτητα για πάρα πολλές ώρες, σε συνθήκες άκρατου ανταγωνισμού,με αποτέλεσμα την συχνή πρόκληση ατυχημάτων.
Για εμάς οι ανθρώπινες ζωές είναι πάνω από τα κέρδη των πολυεθνικών.
Δεν μας πείθουν οι φιλοφρονήσεις “περί συνεργασίας”.
Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω από τις πάγιες διεκδικήσεις για σταθερή και λιγότερη δουλειά, βελτίωση των συνθηκών εργασίας, τήρηση του οκταώρου και αξιοπρεπείς μισθούς.

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη- κερδίζουμε το παρόν.

Top