Όχι στην εργοδοτική φιέστα – όχι στον καταναλωτικό κανιβαλισμό- όχι στις λευκές νύχτες

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Λίγες μέρες πριν πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα στο Ίλιον το Σάββατο 24/06, οι Reworkers πραγματοποίησαν παρέμβαση στην τοπική κοινωνία του Ιλίου και προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο του Δήμου Ιλίου, καθώς η δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί πρωτοπόρος στη διοργάνωση αυτής της καταναλωτικής και εργοδοτικής φιέστας.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ουκ ολίγες πρωτοβουλίες από την πλευρά της εργοδοσίας, (όπως οι Μαύρες Παρασκευές, Κόκκινες Παρασκευές, Λευκές Νύχτες)  με το πρόσχημα πως θα τονώσουν την αγορά, ενώ σαν απώτερο στόχο έχουν τη μεγιστοποίηση των κερδών της εργοδοσίας εις βάρος του κόσμου της εργασίας.

Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν και ανακυκλώνουν τις ελαστικές μορφές εργασίας που εντάθηκαν με τα χρόνια της κρίσης. Οι εργαζόμενοι γίνονται για ακόμη μία φορά τα «εξιλαστήρια θύματα» καθώς δουλεύουν υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνονται, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανασφάλιστοι, ενώ κάτω από την απειλή της απόλυσης και της ανεργίας οι εργαζόμενοι εξωθούνται σε ολοένα χειρότερες συνθήκες εργασίας με αποτέλεσμα να εντείνεται η εκμετάλλευση και να αυξάνονται οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Στον αντίποδα αυτού εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζεται ένα συνολικότερο σχέδιο για τον κόσμο της εργασίας και ιδιαίτερα για τη νεολαία και είμαστε ενάντια σε τέτοιες πρακτικές για τον απλό λόγο ότι μιλάμε και διεκδικούμε τα αυτονόητα. Αγωνιζόμαστε για  συνθήκες εργασίας που θα εξασφαλίζουν μία ζωή με αξιοπρέπεια, με μόνιμη και σταθερή εργασία και πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη της καθημερινότητας με στόχο τις μικρές νίκες απέναντι σε όλους όσους θεωρούν ότι η σημερινή κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας | Αύξηση κατώτατου μισθού στα 751 |Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού | Μείωση του χρόνου εργασίας | Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους

Αντιστεκόμαστε στην εργοδοτική τρομοκρατία. Λέμε ΌΧΙ στις λευκές νύχτες, στις μαύρες Παρασκευές, στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Σχολιαστε

Top