Της εργοδοσίας η ανάπτυξη… οι δικοί μας νεκροί

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 9 Μάρτη 22χρονος διανομέας, εργαζόμενος στα ΜΙΚΕΛ ΚΑΦΕ. Ο νεαρός τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας την Πέμπτη στις 2 Μάρτη και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Ως Reworkers εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του. Την ίδια στιγμή ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές την άμεση και σε βάθος διερεύνηση του δυστυχήματος  και τον αυστηρό  καταλογισμό  ευθυνών.

Το τραγικό αυτό συμβάν δεν ήταν τυχαίο. Επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την επικίνδυνη, για τους εργαζόμενους,  κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του επισιτισμού λίγους μόλις μήνες μετά από το δυστύχημα στα everest.

Πάνω στο αίμα και στον ιδρώτα των εργαζομένων τα Μικελ  εμφανίζονται ως πρότυπο επιχειρηματικότητας που αριθμούν 140 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Η μαγική συνταγή τόσο στα Μικέλ όσο και σε παρόμοιες αλυσίδες είναι απλή: Πίεση και ξεζούμισμα εργαζομένων δίχως όριο.

Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων μέσω των μνημονίων είχε ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια οι εργοδότες να εντείνουν την εκμετάλλευση οδηγώντας πολλές φορές σε φυσική εξόντωση των εργαζομένων.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη εργατικών δικαιωμάτων και βασικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας έχουν διαμορφώσει μία δραματική κατάσταση για τους εργαζόμενους μετατρέποντας τους χώρους εργασίας σε βασίλεια εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Ο κόσμος της εργασίας και το εργατικό κίνημα πρέπει να δώσει την απάντηση περνώντας στην επίθεση. Η οργάνωση στα σωματεία είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε:

Να πληρώσει η εργοδοσία για το έγκλημα | Αυστηρούς ελέγχους στους χώρους εργασίας | Διεύρυνση της έννοιας του εργατικού ατυχήματος

Διεκδικούμε:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας |Μείωση εργάσιμου χρόνου | Αυξήσεις στους μισθούς | Κατάργηση ευέλικτων μορφών εργασίας

Top