Στηρίζουμε την απεργία των εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού και των υπαλλήλων τουριστικών επαγγελμάτων

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Οι τυμπανοκρουσίες για την αύξηση του τουρισμού στη χώρα συνοδεύονται πολλές φορές με θετικές για την οικονομία ειδήσεις, με την μείωση της ανεργίας και με μια γενικότερη αισιοδοξία με αναφορά στην ανάπτυξη. Αυτή όμως είναι η φωτεινή πλευρά της λεγόμενης «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού.

Κάτω από την κορυφή του παγόβουνου βρίσκεται μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα η οποία σχετίζεται με την εποχική εργασία. Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον κλάδο του τουρισμού εργάζονται 6 και 7 μήνες αδιάκοπα, συχνά ανασφάλιστοι, με απλήρωτες υπερωρίες και πολλές φορές επειδή η σεζόν δεν πήγε όπως θα ήθελε ο εργοδότης δεν πληρώνονται ολόκληρα μηνιάτικα.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα είναι τέτοια η ανάγκη των μεγαλοξενοδόχων και καταστηματαρχών εστίασης για υπερεκμετάλλευση ώστε έχουν συνδεθεί με διάφορα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ με σκοπό να προσφέρουν θέσεις εργασίας για πρακτική με αποτέλεσμα να καλύψουν πάγιες ανάγκες με πρακτικάριους των 300 ευρώ. Οι συνθήκες διαμονής δε των εργαζομένων σε νησιά όπως η Μύκονος θυμίζουν φαβέλες.

Ως Reworkers συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων για την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

  • Διεκδικούμε Σ.Σ.Ε στον κλάδο
  • Εντονότερους ελέγχους του Σ.ΕΠ.Ε
  • Κατάργηση των Voucher-αδων και της μαθητείας των Ι.Ε.Κ
  • Κατάργηση υποκατώτατου
  • Αύξηση κατώτατου μισθού στα 751

Οργάνωση – Αγώνας – Αλληλεγγύη για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια

Σχολιαστε

Top