Εργατικο δυστύχημα σε εργοταξιο του μετρο στην Καλαμαρια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Χειριστής γερανού που εργαζόταν στο εργοτάξιο του μετρό στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης καταπλακώθηκε από το μηχάνημα που χειριζόταν στη διάρκεια των εργασιών. Λίγες ώρες αργότερα απεγκλωβίστηκε και ανασύρθηκε νεκρός από άντρες της ΕΜΑΚ, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας, ο άτυχος 52χρονος χειριστής του τριαξονικού γερανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αλλά και από τον ανταποκριτή της «Εφ.Συν.» στη Θεσσαλονίκη, Απόστολο Λυκεσά, ο 50χρονος άνδρας, επιχείρησε με τον γερανό να σηκώσει και να μετακινήσει ένα όχημα εργασίας.

Αν και ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πώς, ο γερανός ανατράπηκε με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το κουβούκλιο στη βάση του γερανού, και να καταπλακωθεί ο χειριστής.

Να σημειωθεί ότι ο άτυχος άνδρας δεν είναι υπάλληλος της Αττικό Μετρό, αλλά υπεργολάβος, ιδιοκτήτης των δύο μηχανημάτων, που εργαζόταν για άλλο υπεργολάβο που είχε αναλάβει έργα στο εργοτάξιο.

Το αναποδογυρισμένο κουβούκλιο αιωρείται, καθώς φαίνεται ότι συγκρατήθηκε από δοκούς που απέτρεψαν την πτώση του μέσα στο όρυγμα, το βάθος του οποίου υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 15 μέτρα.

Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι το σημείο του δυστυχήματος είναι πολύ κεντρικό στην Καλαμαριά, με αυξημένη κίνηση τόσο πεζών όσο και αυτοκινήτων, και θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα.

Με πληροφορίες από: efsyn.gr & news247.gr

Top