ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ) ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Ο χώρος του εμπορίου λειτουργεί ως πειραματικό πεδίο για όλους τους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους σε μια επαναλαμβανόμενη προσπάθεια των εργοδοτών για την υποτίμηση της εργασίας μας, της αξιοπρέπειάς μας και της ίδιας μας της ζωής.

Αρκεί κανείς να δει τα τερτίπια της εργοδοσίας για να διαπιστώσει τα παραπάνω: Μαύρες Παρασκευέςαπελευθέρωση των καταστημάτων τις Κυριακέςλευκές νύχτες και άλλες παρόμοιες ανοησίες που στοχεύουν υποτίθεται στην τόνωση της αγοράς ωσάν ο κόσμος να έχει πλεονάζουσα εισοδήματα τα οποία δεν προλαβαίνει να ξοδέψει!  Πέρα όμως από τον διακηρυγμένο στόχο αυτών των πρακτικών η ουσία είναι η ένταση της εκμετάλλευσης  και ο περιορισμός του ελεύθερου χρόνου για τον κόσμος της εργασίας.

Την ίδια στιγμή, ο βασικός μισθός δεν εξασφαλίζει ούτε καν την επιβίωση, οι εργοδότες δεν πληρώνουν τις υπερωρίες, υποδηλώνουν ή (κυρίως) έχουν ως ανασφάλιστους τους εργαζόμενους, έχουν στην μπούκα όσους τολμούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους και φυσικά τρομοκρατούν μονίμως με την απειλή της ανεργίας. Αυτή είναι η δική μας καθημερινή πραγματικότητα και γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο στόχος είναι να γίνει κοινή για όλους και όλες.

Δεν θα το επιτρέψουμε.

Ως Reworkers καλούμε σε μποϊκοτάζ της λευκής νύχτας στο Ίλιον την οποία για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει ο δήμος Ιλίου. Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να μην νομιμοποιήσουν τις φιέστες των τοπικών αρχών. Καλούμε την επιθεώρηση εργασίας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να μπουν στα σωματεία τους για να διεκδικήσουμε τις δικές μας άσπρες μέρες.

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας | Αύξηση κατώτατου μισθού στα 751 |Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού | Μείωση του χρόνου εργασίας | Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες

Αντιστεκόμαστε στην εργοδοτική τρομοκρατία. Λέμε ΌΧΙ στις λευκές νύχτες, στις μαύρες Παρασκευές, στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Οργάνωση – Αγώνας – Αλληλεγγύη

 

Top