Νεκρή εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Ζωγράφου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μία 60χρονη εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου, άφησε την τελευταία της πνοή την ώρα που ετοιμαζόταν να αναλάβει βάρδια, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει τον δήμο ότι η άτυχη γυναίκα, «έπεσε θύμα της εντατικοποίησης, της δουλείας σε ακατάλληλες συνθήκες εργασίας».

Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο αμαξοστάσιο του δήμου Ζωγράφου. Η 60χρονη που ετοιμαζόταν να αναλάβει τα καθήκοντά της ένιωσε δυνατό πόνο στο στήθος και αδιαθεσία, ενώ στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλλει τον δήμο Ζωγράφου σημειώνοντας σε ανακοίνωσή του: «Η Διοίκηση του Δήμου φέρει βαρύτατες ευθύνες καταρχήν γιατί έβαλε τη συνάδελφο να ξαναδουλέψει σε διάστημα μικρότερο των 24ώρων. Όλο το προηγούμενο διάστημα επικαλούταν την ασφάλεια και τη υγεία των πολιτών και την ίδια στιγμή έγραφε στα παλιά της τα παπούτσια την ασφάλεια των εργαζομένων».

Η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών (το ένα ΑΜΕΑ).

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της, δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί.

πηγή: efsyn.gr

Top