Κουπόνια αντί μισθού: Άλλος ενας κρίκος στην αλυσίδα της εργοδοτικής ασυδοσίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι νόμιμο» να δίνονται κουπόνια στους εργαζόμενους έναντι μέρους των μισθολογικών αποδοχών τους τόνισε ο γεν. γραμματέας σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Αποτελεί και αυτή η παρανομία ένα κρίκο στην αλυσίδα της εργασιακής ασυδοσίας και δείχνει πόσο κρίσιμη είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας» συμπλήρωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση στον ΑΝΤ1 αναφορικά με καταγγελίες που έχουν γίνει στο ΣΕΠΕ και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Εξήγησε ότι «οι καταγγελίες δεν χρειάζονται να γίνονται επώνυμα, μπορούν να γίνονται και ανώνυμα στο τηλέφωνο 15512» ενώ θα επακολουθεί έλεγχος για να διαπιστωθούν οι παραβάσεις. Διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα τις επόμενες μέρες.

«Όπου υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις τα πεδία της παρανομίας περιορίζονται» επανέλαβε ο κ. Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι δεν είναι μόνο, απαίτηση του ΔΝΤ η κατάργησή τους, αλλά και μέρους του πολιτικού συστήματος , το οποίο, θεωρεί «ιδεοληψία» τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

 

Πηγή: avgi.gr

Top