ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τον προπηλακισμό, συνδικαλίστριας και εκλεγμένης στο Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, από εργοδότη κατά τη διάρκεια επίλυσης εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, ο τραμπούκος επιχειρηματίας δεν έχει καταβάλλει δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων για το έτος 2016, αλλά ούτε το επίδομα αδείας ενώ τρομοκρατούσε τους εργαζόμενους απειλώντας τους με απόλυση με σκοπό να αποσπάσει υπογραφές για το αντίθετο.

Όταν κλήθηκε σε τριμελή συνάντηση στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου για την μη καταβολή δώρων και επιδομάτων χειροδίκησε ενάντια στην συνδικαλίστρια δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως αντιλαμβανόταν την επίλυση της «μεταξύ τους διαφοράς». Προφανώς η εργοδοσία δεν μπορεί να αντιληφθεί ως ίσο συνομιλητή μια εργαζόμενη, μια συνδικαλίστρια, μια γυναίκα.

Ως reworkers εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην συνδικαλίστρια και στον κόσμο που αντιστέκεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας. Την ίδια στιγμή καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία.

Για μας είναι σαφές, πως ειδικά τα τελευταία χρόνια, η εργοδοτική τρομοκρατία δεν περιορίζεται σε μεμονωμένα περιστατικά αλλά αποτελεί μια καθημερινότητα την οποία έχουμε ως καθήκον να την αλλάξουμε.

Ενάντια σε κάθε εργοδοτικό τραμπουκισμό και στα αφεντικά που φαντασιώνεται αλυσίδες στα χέρια των εργαζομένων απαντάμε πως κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του.

Απαιτούμε:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων

Την άμεση αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών

Διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

 

Κανένας μόνος του στην κρίση – Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία

Top