Καταγγέλλουμε την ρατσιστική βία και τους τραμπούκους υπερασπιστές της εργοδοσίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, τέσσερις εργάτες Πακιστανικής καταγωγής έχουν πέσει θύματα της ρατσιστικής βίας στον Ασπρόπυργο, με επίκεντρο την περιοχή Γκορυτσά. Η τελευταία φασιστική επίθεση έγινε το  Σάββατο μεσημέρι όταν ο Ασέκ Αλί, έχοντας μόλις κατέβει από το λεωφορείο, δέχτηκε την επίθεση τριών ατόμων, ηλικίας γύρω στα 20 έως 25 χρόνων.

Όπως είπε στον εκπρόσωπο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας που τον επισκέφθηκε στο «Τζάνειο», ένας τον κρατούσε από πίσω και οι άλλοι δύο τον χτυπούσαν από μπροστά  και ύστερα τον παράτησαν για να να φύγουν ανενόχλητοι. Το ίδιο συνέβη τη προηγούμενη Πέμπτη, στον 22χρονο Αζίμ Ανουέρ, την ώρα που είχε κατεβεί από το 855 και προχωρούσε στην οδό Τραπεζούντος για να επιστρέψει στο σπίτι του. Οι δράστες τον χτύπησαν με γροθιές και μεταλλικά αντικείμενα, ενώ του πήραν από την τσέπη το κινητό και το πορτοφόλι.

Πίσω από παρόμοιες φασιστικές επιθέσεις έχει αποδειχθεί  ότι είχε βρεθεί στο παρελθόν και η συμμορία  της Χ.Α. Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι ότι αυτό που κρύβεται πίσω από τα εν λόγω περιστατικό είναι το μίσος για τους αδύναμους και ανίσχυρους από τη μια και η ανέχεια της αστυνομίας από την άλλη. Άλλωστε, τα τσιράκια των μεσαζόντων της εργοδοσίας, οι μπράβοι των εργοδοτών, δεν κοιτούν χρώματα φυλές και θρησκείες. Πίσω από τα κηρύγματα φόβου και μίσους, πίσω τα άγχη τους για την επιβίωση του έθνους, κρύβεται επίσης το άγχος τους για την επιβίωση των ίδιων και όσων προστατεύουν. Κρύβεται το άγχος για την προστασία των αφεντάδων τους. Αλλά είναι μόνοι τους και ξεμπροστιασμένοι.

Ως Reworkers εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους εργάτες που έπεσαν θύματα των φασιστικών πογκρόμ. Καταγγέλλουμε τους θρασύδειλους φορείς της ρατσιστικής βίας και τους τραμπούκους υπερασπιστές της εργοδοσίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε επίθεση στον κόσμο της εργασίας. Όλοι εμείς, εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι και άνεργες, ανεξάρτητα από το χρώμα, την καταγωγή, το φύλο, ανεξάρτητα από την θρησκεία και την ηλικία δεν ψάχνουμε για αποδιοπομπαίους τράγους. Δεν ξεχνάμε τον αντίπαλο. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας για την ενότητα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Οργάνωση – Αλληλεγγύη – Αγώνας

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι…

…Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι

Top