Ιδιωτικό σχολείο αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Ένα ακόμη κρούσμα άρνησης εφαρμογής της νομοθεσίας και πιο συγκεκριμένα του πρόσφατου Ν. 4415/2016 «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις», παρατηρήθηκε στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο NeueSchule Athen, σύμφωνα με καταγγελία της Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).

Δύο εκπαιδευτικοί, η μία δασκάλα και άλλη καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας, των οποίων καταγγέλθηκε η σύμβαση και η απόλυσή τους κρίθηκε παράνομη ως καταχρηστική από το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) του Υπουργείου Παιδείας, προσήλθαν στις 13/01/2017 στο σχολείο για να αναλάβουν υπηρεσία. Η ιδιοκτησία του σχολείου αρνήθηκε να αναλάβουν οι εκπαιδευτικοί τα διδακτικά τους καθήκοντα, παραβιάζοντας έτσι το άρθρο 28 του Ν. 4415/2016.

Οι συμβάσεις των εκπαιδευτικών ΠΕ 70 Κυριακοπούλου Αθανασία και Φαναριώτη Παρασκευή που υπηρετούν στο εκπαιδευτήριο Neue Schule Athen καταγγέλθηκαν τον Ιούλιο του 2016. Οι εκπαιδευτικοί, όπως δικαιούνταν βάσει των προβλέψεων του Ν. 4415/2016, προσέφυγαν κατά των καταγγελιών σύμβασης θεωρώντας ότι η απόλυσή τους είχε εκδικητικό χαρακτήρα. Το ΚΥΣΠΕ εξέτασε τις υποθέσεις και δικαίωσε τις εκπαιδευτικούς κρίνοντας τις καταγγελίες σύμβασης παράνομες ως καταχρηστικές.

Οι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν στο σχολείο για να αναλάβουν καθήκοντα, όμως η ιδιοκτησία του σχολείου αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του ΚΥΣΠΕ απαγορεύοντας την είσοδο των συναδέλφων μας στην τάξη.

Επειδή η συγκεκριμένη πράξη της ιδιοκτησίας του σχολείου αποτελεί ευθεία παραβίαση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για την ιδιωτική εκπαίδευση και επειδή για το εν λόγω εκπαιδευτήριο εκκρεμεί η εξέταση σοβαρότατων καταγγελιών για τη λειτουργία του και για την παραβίαση ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, η ΟΙΕΛΕ ζητάει από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Χαράλαμπο Λόντο να προβεί σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια για να επισπευστούν οι έλεγχοι για το σχολείο και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι περιφρονούν τη νομοθεσία.

Πηγή: efsyn

Top