Λιγότερη Δουλειά Περισσότερη Ζωή – Αργία Είναι η Κάθε Κυριακή

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Προχωρήσαμε σήμερα σε αποκλεισμό των Jumbo στην Πειραιώς ( Ρέντη) στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων.

Η ανταπόκριση, τόσο των εργαζομένων όσο και του κόσμου, ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Δεν μπορούμε βέβαια να μην υπογραμμίσουμε και την απορία της εργοδοσίας που αναρωτήθηκε γιατί δεν ασχολούμαστε με άλλα, ξένα μαγαζιά, αλλά στοχοποιουμε μια “γνήσια ελληνική επιχείρηση”. Η απάντησή  πλευράς μας ήταν άμεση: είτε ξένα είτε ελληνικά, πλάτες δεν βάζουμε στα αφεντικά”

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να ενημερώνονται για τα δικαιώματα τους και να πλαισιώσουν τα αντίστοιχα σωματεία με σκοπό να διευρύνουν τα εν λόγω δικαιώματα.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν την επιθεώρηση στους χώρους εργασίας.

Καλούμε βέβαια και το καταναλωτικό κοινό ” να σκέφτεται ως εργάτης και οχι ως πελάτης”.

Υποσχόμαστε προς πάσα κατεύθυνση να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Μια αργία η οποία κατακτήθηκε με αγώνες και με αγώνες θα την επαναφέρουμε.

το κάλεσμά μας

Λιγότερη Δουλειά Περισσότερη Ζωή – Αργία Είναι η Κάθε Κυριακή

Συνεχίζουμε τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια Συνεχίζουμε την μάχη ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Ανταποκρινόμαστε, με όλες μας τις δυνάμεις, στην 24ώρη απεργία της 4ης Νοεμβρίου που κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κλείνει το μάτι στο μεγάλο κεφάλαιο και βάζει στο επίκεντρο της εκμετάλλευσης, για ακόμη μια φορά, τον κόσμο της εργασίας. Βάζει στο στόχαστρο όλους αυτούς που εργάζονται στον χώρο του εμπορίου και της εστίασης και διευκολύνει περιπτώσεις σαν και αυτές που μάθαμε στα καταστήματα Μουστάκας, στα H&M, στα Jumbo, στα Έβερεστ, στα Μικέλ και στις υπόλοιπες σύγχρονες εργασιακές γαλέρες.

Μαζί με τις «Λευκές νύχτες» και τις «Μαύρες Παρασκευές», οι «Χαμένες Κυριακές» για επιδιώκουν να αποτελειώσουν κάθε συζήτηση περί ελεύθερου χρόνου και ξεκούρασης.

Η Κυριακάτικη αργία αποτελεί κεκτημένο του κόσμου της εργασίας που κατακτήθηκε με αγώνες, και με αγώνες είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπιστούμε.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να δώσουμε την μάχη ενάντια στην κατάργησή της. Μια μάχη για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς. Τις Κυριακές λοιπόν δεν εργαζόμαστε, δεν ψωνίζουμε. Διεκδικούμε την ζωή. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρέπεια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να οργανωθούν στα σωματεία τους. Καλούμε επίσης σε μποϊκοτάζ των καταστημάτων που παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές.

Ποτέ την Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά – αυξήσεις στους μισθούς, λιγότερη δουλειά.

Δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές – στο διάολο να πάνε οι πολυεθνικές

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία

Διεκδικούμε:
Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον Κλάδο | Αύξηση κατώτατου μισθού ΤΩΡΑ | Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους/ες | Μείωση Εργάσιμου Χρόνου

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη – κερδίζουμε το παρόν

η σχετική αφίσα

Top