Η Κυριακάτικη αργία κατακτήθηκε με αγώνες. Μόνο με αγώνες δεν θα την χάσουμε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Στην σημερινή απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας  προχωρήσαμε, ως reworkers , σε πορεία από το Σύνταγμα στο Μοναστηράκι. Διασχίζοντας την Ερμού διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα μαγαζιά ήταν κλειστά καθώς γνωρίζαμε ότι σε απεργία είχαν καλέσει τους  εμπόρους τόσο η  Ε.Σ.Ε.Ε όσο και η ΓΣΕΒΕΕ.

Στο Μοναστηράκι βέβαια δεν βρεθήκαμε προ εκπλήξεως όταν είδαμε το κατάστημα «Μουστάκας» να λειτουργεί κανονικά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγχρονης εργασιακής γαλέρας όπου οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εργαστούν σε συνθήκες ακραίας εκμετάλλευσης.

Υπενθυμίζουμε τον  15λογο  του μανατζαραίου των καταστημάτων Μουστάκας (είχε βγει στην δημοσιότητα πριν λίγους μήνες) που αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο την επιχειρηματική φιλοσοφία παρόμοιων καταστημάτων: «Δουλεύουμε πολύ, μιλάμε λίγο – παίρνουμε άδεια για οτιδήποτε – οι κινήσεις στο κατάστημα πρέπει να είναι δραστήριες- σχεδόν πάντα θα έχουμε κάτι να κάνουμε– είμαστε στο ταμείο, στο σφουγγάρισμα στη σκούπα και όπου χρειαστεί – η εικόνα του μαγαζιού και τα μάτια σας – και δεν ξεχνάμε ότι εκεί έξω υπάρχει μεγάλη ανεργία και όσοι έχετε υποχρεώσεις το γνωρίζετε πολύ καλά».

Η παρουσία μας εκεί ανάγκασε την διεύθυνση να κατεβάσει τα ρολά την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι μας έριχναν βλέμματα κατανόησης. Στο ίδιο μήκος κύματος με τα καταστήματα Μουστάκας κινούνται  τα H%M, το Πλαίσιο, Τα Έβερεστ και άλλα πολλά. Από την πλευρά μας κάνουμε σαφές που κανένας εργαζόμενο και καμία εργαζόμενη  δεν θα είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Δεν θα επιτρέψουμε τις «Λευκές Νύχτες», τις «Μαύρες Παρασκευές» και τις «Χαμένες Κυριακές»

Η Κυριακάτικη αργία κατακτήθηκε με αγώνες. Μόνο με αγώνες δεν θα την χάσουμε.

Οργάνωση – Αγώνας – Αλληλεγγύη

Σχολιαστε

Top