Εργατικο δυστύχημα στα Everest

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Σχετικά με το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στα Έβερεστ της πλατείας Βικτωρίας

Νεκρή ανασύρθηκε μια εργαζόμενη μητέρα μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο Έβερεστ της πλατείας Βικτωρίας, ενώ τραυματίστηκαν άλλα 5 άτομα. Η 42χρονη εργαζόταν ως λογίστρια και βρισκόταν στο υπόγειο του καταστήματος το οποίο λειτουργεί την ίδια στιγμή ως κουζίνα και ως λογιστήριο.

Η εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με την καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων έχει ως αποτέλεσμα γεγονότα όπως το σημερινό να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Είναι σαφές ότι η μείωση του εργατικού κόστους των επιχειρήσεων σχετίζεται άμεσα με την αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Από την πλευρά της η εργοδοσία τολμά να μας υπενθυμίζει πως «το τραγικό θύμα εργάζονταν 15 χρόνια στην εταιρία» και συνεχίζει την σχετική ανακοίνωση με ένα ρεσιτάλ υποκρισίας . Το εύλογο ερώτημα είναι αν το θύμα εργαζόταν επί 15 συνεχόμενα χρόνια υπό όμοιες ή παρόμοιες συνθήκες.

Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στους χώρους εργασίας και την ίδια στιγμή πιστεύουμε πως όλοι εμείς εργαζόμενοι και εργαζόμενες πρέπει να συντονίσουμε τις δράσεις μας με όρους αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουμε αυτούς που στο βωμό της τσέπης τους έχουν απαξιώσει την ίδια μας τη ζωή

1/12/2016

Top