Επίθεση των ΜΑΤ και συλλήψεις εργαζομένων έξω από το «Market IN»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, μετά τις συλλήψεις της Κυριακής, συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Δώδεκα συλλήψεις εργαζομένων έγιναν έξω από το κατάστημα «Market IN» στη διάρκεια της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα (29/11) το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της επιχείρησης «πρώην Καρυπίδης».

Οι συλλήψεις έγιναν από δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας που είχαν επιστρατευτεί από την εργοδοσία για να αντιμετωπιστεί η απεργιακή περιφρούρηση. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Έξαρχος, ένα μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, πρόεδροι σωματείων κ.α. Πολλοί από τους εργαζόμενους έχουν χτυπήματα, ενώ ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από λιποθυμία.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το κατάστημα, δίνουν τη μάχη της απεργίας και καταγγέλλουν την κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία με συνθήματα όπως «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στις επιχειρήσεις κάνετε τις πλάτες».

Την Κυριακή, αστυνομικοί συνέλαβαν εργαζόμενους μέσα στο σπίτι τους. Συγκεκριμένα, η αστυνομία με το πρόσχημα της «σύστασης», οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα δύο εργαζόμενους και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία.

Πριν από περίπου ένα μήνα, στις 26 Οκτώβρη, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης έξω από το κατάστημα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους εργαζόμενους, έριξαν ακόμα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συνέλαβαν τρεις συνδικαλιστές

Top