Δεν χαρίζουμε τις Κυριακές μας Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας είναι μια επιπλέον όψη της επίθεσης, που η εργοδοσία εξαπέλυσε σε βάρος των εργαζομένων, με αφορμή την οικονομική κρίση. Μία κρίση, η οποία αντιμετωπίστηκε ως ευκαιρία για την εμβάθυνση της εκμετάλλευσης και για την αύξηση των ανισοτήτων που ήταν ο πραγματικός σκοπός των μέτρων λιτότητας.

Το πάζλ ολοκληρώθηκε με την μείωση του κατώτατου μισθού, την εφαρμογή του υποκατώτατου σε νέους/ες εργαζόμενες/ες ως 25 ετών και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ειδικότερα, ο κλάδος του εμπορίου λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια ως σωλήνας δοκιμασίας για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα κυλιόμενα ωράρια, τις απλήρωτες υπερωρίες και τα διάφορα τερτίπια, όπως οι «λευκές νύχτες» και οι «μαύρες Παρασκευές».

Όλα αυτά στόχευαν θεωρητικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αποδείχθηκε όμως τελικά ότι η ένταση της εκμετάλλευσης ήταν η μοναδική επιδίωξη.  Γιατί λέμε όχι στην Κυριακάτικη εργασία; Διότι η Κυριακάτικη αργία κατακτήθηκε με αγώνες του κόσμου της εργασίας, για να αφιερώνουν οι εργαζόμενοι/ες χρόνο στην οικογένειά και τους εαυτούς τους. Με αγώνες λοιπόν είμαστε αποφασισμένοι να την υπερασπιστούμε.

Ο φόβος θα αλλάξει πλευρά. Συνεχίζουμε τον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια Συνεχίζουμε την μάχη ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να οργανωθούν στα σωματεία τους. Καλούμε επίσης σε μποϊκοτάζ των καταστημάτων που παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές.

Ποτέ την Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά – αυξήσεις στους μισθούς, λιγότερη δουλειά.

Δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές – στο διάολο να πάνε οι πολυεθνικές

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία

Διεκδικούμε:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Τώρα | Αύξηση κατώτατου μισθού | Κατάργηση υποκατώτατου μισθού | Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους/ες

 

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη κερδίζουμε το παρόν

Top