Για την οργάνωση, τον συντονισμό και την ενότητα του κόσμου της εργασίας

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσία των reworkers στην πορεία της πρωτομαγιάς με βασικό σύνθημα «δεν είναι αργία η πρωτομαγιά, είναι σύγκρουση με τα αφεντικά».

Ως συλλογικότητα πιστεύουμε πως  η πρώτη Μαΐου είναι μέρα μνήμης, τιμής, και έμπνευσης  για τους αγώνες του σήμερα, για τους αγώνες της εποχής μας. Υπό αυτή την έννοια θα εντείνουμε τις δράσεις μας για την άμεση και ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, τον περιορισμό και την κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ, την αύξηση του μισθού στα 751 και την κατάργηση κάθε είδους διακρίσεων στους χώρους εργασίας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι μικροί καθημερινοί αγώνες στους χώρους εργασίας μπορεί να φέρουν μικρές και μεγάλες αλλαγές. Η οργάνωση, ο συντονισμός, και η ενότητα του κόσμου της εργασίας είναι βασική προϋπόθεση σε αυτή την κατεύθυνση και άρα με το περιεχόμενο των δράσεων και παρεμβάσεών μας επιχειρούμε να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της συλλογικής δράσης και του συνδικαλισμού ο οποίος έχει απαξιωθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της στάσης που κρατάει σε κρίσιμες στιγμές η συνδικαλιστική ηγεσία. Λογικές διασπαστικές δεν μας εκφράζουν καθώς δεν είμαστε διαθέσιμοι ν α χαρίσουμε το οργανωμένου συνδικαλιστικό κίνημα στον εργατοπατερισμό και την εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Καλούμε όλους τους νέους εργαζόμενους και ανέργους να συσπειρωθούν γύρω από τους reworkers με σκοπό να αντιπαλέψουμε τις σάπιες πρακτικές που απαξιώνουν την συλλογική δράση από όπου και αν προέρχονται και να παλέψουμε για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. .

Πάτρα

Καβάλα

Αθήνα

 

Θεσσαλονίκη

 

Top