Αυτοκτόνησε εργαζόμενη του Καρυπίδη – ‘Ηταν 15 μήνες απλήρωτη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Μια 45χρονη εργαζόμενη του Καρυπίδη, απλήρωτη, όπως και οι συνάδελφοί της, επί 15 συνεχόμενους μήνες, δεν άντεξε: Αυτοκτόνησε βυθίζοντας στο πένθος τους εργαζόμενους και την κοινωνία των Γιαννιτσών.

Οι εργαζόμενοι της εταιρίας βρίσκονται εδώ και μήνες σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Με την είδηση της τραγικής αυτής εξέλιξης, η οποία έρχεται μετά την γνωστή απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία θεωρεί πως η μη καταβολή του μισθού σε συνιστά βλαπτική μεταβολή του εργασιακού καθεστώτος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, έγραψε στο Facebook:

«Αυτοκτονία εγκλωβισμένης εργαζόμενης του Καρυπίδη στα Γιαννιτσά, ήταν 15 μήνες απλήρωτη. Ακούει κάνεις εισαγγελέας; 15 μήνες απλήρωτη. 170 μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος του Καρυπίδη. Καμμιά αντίδραση. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος, ” επενδύει” αλλού και να τα αποτελέσματα. Δικαιοσύνη ακούς; Είναι τελικά η οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών βλαπτική μεταβολή κύριοι αδέκαστοι. Τι λέτε τώρα; Δικαιοσύνη ακούς;».

Το Πανελλαδικό Σωματείο των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της “Καρυπίδης” στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1.5 χρόνο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας «σώσει».

Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1400 εργαζόμενους, αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε Π.Δ για τη διαδοχή, ώστε να μη πεταχτούμε στην ανεργία.Κανένας εργαζόμενος να μη μένει μόνος του.

Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για να τα αντιπαλέψουμε. Με ταξική αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα να χτυπήσουμε την αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση. Η αιτία αυτή είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που ωφελεί του λίγους και χτυπάει εμάς, τους πολλούς».

Πηγή: tvxs.gr

Top