Απούσα η ΓΣΕΕ από ευρωπαϊκό συνέδριο για τους μισθούς

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Η λέξη «απών» φαίνεται ότι προσάπτεται στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο, όχι μόνο στις εργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνει η ίδια η Εργατική Συνομοσπονδία, αλλά και στα μεγάλα διεθνή συνέδρια των συνδικάτων!

Αλγεινή εντύπωση και μεγάλα ερωτήματα προκάλεσε λοιπόν η στάση της ΓΣΕΕ να μην παρευρεθεί στο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) στις Βρυξέλλες με τίτλο: «Η Ευρώπη χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς – ήρθε η ώρα για τη δική μας ανάκαμψη».

Στο συνέδριο αυτό είχαν κληθεί και παρέστησαν εκπρόσωποι των χωρών-μελών της Ε.Ε., εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων και βέβαια εκπρόσωποι εργαζομένων (μέσω των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους).

Η ελληνική κυβέρνηση, που εκπροσωπήθηκε από τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, Νάσο Ηλιόπουλο, θεώρησε ότι μπορεί να δώσει άλλη μία μάχη ώστε να πιέσει για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στους κοινωνικούς εταίρους (άρα και στη ΓΣΕΕ).

Βέβαια σε κάθε μάχη χρειάζεσαι συμμάχους και ο σύμμαχος δεν θα μπορούσε παρά να ήταν η ΓΣΕΕ.

Ομως φευ… Η ΓΣΕΕ, αν και είχε ενημερώσει ότι θα παρευρεθεί ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγόπουλος, δεν έδωσε σημείο ζωής καμία από τις δύο ημέρες.

Να ήταν όμως μόνο αυτό; Η διοίκηση της ΓΣΕΕ μέχρι τώρα δεν έχει σκεφτεί να ενημερώσει για τις προσπάθειες που καταβάλει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η ETUC, ώστε να ισχυροποιηθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι αυξήσεις στους μισθούς. Βέβαια όταν είσαι απών, πώς θα ενημερώσεις και τι θα πεις για τη δική σου ανυπαρξία;

πηγή efsyn.gr

Top