ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Στην παρούσα συγκυρία με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης μεταξύ δανειστών και ελληνικής κυβέρνησης αυτό που διακυβεύεται είναι το παρόν και το μέλλον του κόσμου της εργασίας. Η σκληρή υποτίμηση που βιώσαμε στις ζωές μας όλα τα προηγούμενα χρόνια βαθαίνει με τα νέα εκβιαστικά μέτρα που πρόκειται να ψηφιστούν στις 18 του μήνα από το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν θέλουμε όμως να υπομείνουμε άλλο την βάσανο των μνημονίων και της λιτότητας που έχουν πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων μια ολόκληρη γενιά. Ο δρόμος αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Επιλέγουμε τον δρόμο και την συμμετοχή στην απεργία για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Εμείς οι επισφαλείς εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι voucher-άδες, οι μπλοκάκηδες, οι σερβιτόροι και ντελιβεράδες, εμείς οι νέοι και οι νέες θα σταθούμε απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, απέναντι στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία, στις τρόικες από όπου και αν προέρχονται,  σε όλους αυτούς που αντιλαμβάνονται το συλλογικό εργατικό δίκαιο ως εργατικό κόστος και ιδεοληψία και σε όλους εκείνους που επιμένουν να βγούμε από την κρίση πάνω στις πλάτες των εργαζομένων.

Εμείς που αρνούμαστε να συνθηκολογήσουμε με τις μισθολογικές διακρίσεις, που επιμένουμε στο να παραμείνουμε αφέντες των εαυτών μας και όχι «ενοικιαζόμενοι» των αφεντικών, που θεωρούμε ζήτημα αναγκαιότητας την διεύρυνση της συνδικαλιστικής ελευθερίας στις «νέες» και κυρίαρχες μορφές εργασίας, αρνούμαστε να απαξιώσουμε τη συλλογική δράση. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα εργατικά κεκτημένα έχουν κατακτηθεί με αίμα στους δρόμους και δεν πρόκειται να τα χαρίσουμε σε κανέναν και σε καμία.

Απαιτούμε:

Ουσιαστική Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων | Αυξήσεως στους μισθούς | Κατάργηση των μισθολογικών διακρίσεων | Κατάργηση των Κ.Ε.Κ | Μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων | Αναβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών | Ποτέ δουλειά τη Κυριακή

Όλοι και όλες στην γενική απεργία. Μαζί με τα συνδικάτα και τον κόσμο της εργασίας. Να δώσουμε την μάχη για την υπεράσπιση της καθημερινότητάς μας για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Οργάνωση – Αγώνας – Αλληλεγγύη

Top