Άμεση ανάκληση της καταχρηστικής απόλυσης από τον «κορυφαίο εργοδότη»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Μεγάλη δόση ρατσισμού και μια παράνομη  απόλυση κρύβονται πίσω από το κοινωνικό προσωπείο της εταιρίας παραγωγής προϊόντων καπνού «Παπαστράτος»  ΑΒΕΣ (θυγατρική της Philip Morris International Inc) η οποία έδειξε την πόρτα της εξόδου σε νεαρό μηχανικό λόγω χρόνιου νοσήματος, παραβιάζοντας συνάμα τη ατομική και επιχειρησιακή σύμβαση. Το επιχείρημα που πρόβαλε η πλευρά της εργοδοσίας για την απόλυση βαφτίστηκε «ανεπάρκεια ως προς τα καθήκοντα» χωρίς βέβαια να γίνει καμία επίσημη αξιολόγηση αλλά και 5 μήνες πριν την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου.

Το Σωματείο των Εργαζομένων στη επιχείρηση στήριξε το αίτημα του εργαζόμενου, κομίζοντας στην Επιθεώρηση Εργασίας τη σύμβαση βάσει της οποίας ο εργαζόμενος έπρεπε να μείνει στην εταιρία ένα έτος τουλάχιστον. Ακολούθησε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, με τον εκπρόσωπό του να υιοθετεί με τη σειρά του το πόρισμα του ΣΕΠΕ το οποίο υποστήριζε την επαναπρόσληψη του νεαρού μηχανικού και χαρακτήριζε καταχρηστική την απόλυση  της εργοδοσίας.

Ως Reworkers στηρίζουμε το αίτημα του εργαζόμενου για επαναπρόσληψη και αποζημίωση για το διάστημα της απουσίας του από τη δουλειά. Η υπόθεση αυτή, με έντονα στοιχεία εργοδοτικής ασυδοσίας, έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και έχει οριστεί δικάσιμος για την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου. Η φέρουσα τον τίτλο «κορυφαίος εργοδότης» για δυο συνεχόμενα χρόνια, Παπαστράτος, μας δίνει μια μικρή εικόνα για την κατάσταση των εργαζομένων στην χώρα, αλλά περισσότερο μας υπενθυμίζει πως η αλληλεγγύη είναι το όπλο των από κάτω.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ανάκληση της απόλυσης
  • Αποζημίωση για τον παράνομα απολυμένο συνάδελφο
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
  • Καμιά διάκριση στους εργασιακούς χώρους

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία

Οργανώνουμε την αλληλεγγύη | Κερδίζουμε το παρόν

Σχολιαστε

Top