Καταγγελία για την απουσία μέτρων προφύλαξης στην εταιρεία Τeleperformance

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗMEΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ:

Την στιγμή που όλη η χώρα βρίσκεται σε συνθήκη έκτακτης ανάγκης, πάνω από 8500 εργαζόμενοι υποχρεώνονται να εργάζονται χωρίς μέτρα προφύλαξης, θέτοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς τους και την δημόσια υγεία.


Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών teleperformance, που απασχολεί πάνω από 8500 εργαζομένους από διάφορες εθνικότητες στα τηλεφωνικά της κέντρα δεν έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας για την προφύλαξη τους, παρότι ειναι αποκλειστική υποχρέωσης της εταιρείας να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα. Η εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά, σε κτήρια που βρίσκονται ταυτόχρονα χιλιάδες εργαζόμενοι/ εργαζόμενες. Όπως αναφέρει καταγγελία εργαζομένων της εταιρίας, οι υπάλληλοι βρίσκονται δίπλα ο ένας στον άλλον με απόσταση που δεν ξεπερνάει τα 30-40 εκατοστά και η εταιρία δεν παρέχει τίποτα άλλο πέρα από ένα μπουκάλι αντισηπτικό υγρό σε κάθε όροφο (πάνω από 100 σε κάθε όροφο). Η διοίκηση της εταιρίας δεν δίνει την δυνατότητα εργασίας από το σπίτι (τηλε-εργασίας) ούτε σε περιπτώσεις εργαζομένων που πρόσφατα ταξίδεψαν από χώρες υψηλού κινδύνου. Ταυτόχρονα, το μόνο μέτρο που εφαρμόζει είναι η ομάδα ασφάλειας των κτηρίων να μετράει την θερμοκρασία των εργαζομένων πριν την είσοδο τους στο κτήριο, χωρίς την απαραίτητη παρουσία ιατρικού προσωπικού. Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων, η εταιρία σχεδιάζει να χωρίσει τους εργαζόμενους σε άρρωστους και μη, έτσι ώστε να μην αναγκαστεί να σταματήσει την λειτουργία της.


Απαιτούμε από την εταιρεία να λάβει άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης των εργαζομένων, ως οφείλει.
Απαιτούμε της άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων και κατ’ επέκταση η δημόσια υγεία.
Καλούμε τους εργαζομένους να μην υποκύψουν στις εκβιασμούς της εταιρείας για απόλυση, να μην δεχτούν να εργαστούν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, και σε περίπτωση που αυτά δεν τηρούνται να τα καταγγείλουν στην επιθεώρηση εργασίας (ή εφόσον επιθυμούν να προβούν σε επίσχεση εργασίας)


Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους/ εργαζόμενες της teleperformance.

Top